FENNTARTHATÓAN ÉLNI
- RÉSZE A STÍLUSNAK!

A fenntarthatóság olyan szó, amelyet nap mint nap széles körben használunk, és kifejezi korlátozott erőforrásaink és érzékeny, kék bolygónk kezeléséről alkotott elképzeléseink újragondolását.

Az építőipar világszerte a legtöbb energiát, a legnagyobb mennyiségű nyersanyagot fogyasztja, és egyben a legtöbb hulladékot is termeli. Az élelmiszerek, ruházati cikkek és egyéb mindennapi fogyasztási cikkek esetében transzparens információ származásuk és előállítási módjuk. Az építőiparban azonban ilyen nyílt és átlátható információkat ritkán találunk.

Tartós árnyékolók generációk számára

Németország vezető árnyékológyártója a fenntarthatóság három kritériuma szerint fejleszti termékeit és folyamatait. Az ökológiai és a gazdasági folyamatok valamint a társadalmi igények állandó figyelemmel kísérésével azon munkálkodik, hogy az unokáink számára is élhető legyen Földünk.

A világon egyedülálló módon minden termékét környezetvédelmi vizsgálatnak vetette alá és minden termékére ún. EPD-t (Környezetvédelmi terméknyilatkozat) ad ki, amelyből megtudhatjuk hogyan és miből készült a termék. Az általa gyártott redőnyök, zsaluziák, textilárnyékolók nem pusztán az épület jellegét meghatározó építészeti elemek, hanem a jól megválasztott, hatékonyan, intelligens módon működtetett árnyékolók használata pozitívan befolyásolja a ház energetikai tulajdonságait-generációk számára. Gyártási folyamatait a hatékonyság, az anyagfelhasználást a teljes átláthatóság, az újrahasznosítás és a hulladékmentesség jellemzi.

Szabad terek kultúrája

A nyitott tereket újszerű megközelítésbe helyezi, innovatív teraszárnyékolóival kiterjeszti életterünket. Termékei  100 %-ban újrahasznosítható anyagok (alumínium, acél, üveg, szövet) felhasználásával készült tartós szerkezetek. Bioklimatikus pergolái – ahogy a név is mutatja-, ideális szellőzést és fényviszonyokat kínálnak, köszönhetően az állítható tetőszerkezetnek.

A tetőlamellák változtatható dőlésszögükkel lehetővé teszik a két nagy természeti erő a nap és szél megszelídítését, igény szerint megfelelő modulálását és az eső teljes kizárását. A szerkezetet oldalsó üvegajtókkal kiegészítve akár minden évszakban élvezhető teret alakíthatunk ki a pergola alatt. Gyártási folyamataiban környezetbarát festési eljárást alkalmaz, mérgező komponensek kiküszöbölésével kerülnek festésre a szerkezetek, ellenállnak a napnak, az UV sugárzásnak, a nedvességnek és akár a sónak is.

CONNECT

A környezet és épület közötti összhang terén a Connect csúcskategóriás pergola teljesen újnak számít. Megtartva a bioklimatikus pergolák előnyeit, oldalsó tükör üvegfalai révén eggyé válik közvetlen környezetével, tökéletesen megóvva a belső tér intimitását.